BEWUSTZIJN

DROOOM bouwt mee aan een duurzamer en bewuster Nederland, echter mag dit niet ten kosten gaan aan de esthetische kwaliteiten van een woning. Alle ontwerp beslissingen worden daardoor op meerdere vlakken getoetst waaronder bewustzijn er een van is.

Een synoniem van duurzaam en bewust is voor ons ‘minder’. Minder bouwen, minder gewicht en minder materiaal. De in 2015 vereiste EPC-norm van 0,4 heeft voor de traditionele bouw een negatief effect gehad op het netto woonoppervlak. Door te voldoen aan deze eis moet gebouwd worden met een dikker isolatie pakket, dit heeft als gevolg een bredere muur. DROOOM woningen worden gebouwd middels een stalenframe, het voordeel hiervan is de mogelijkheid om tussen de draagconstructie te kunnen isoleren in plaats van tegen de draagconstructie. Dit is een besparing van 15 centimeter!

Het niet bouwen van een solide draagconstructie resulteert niet alleen in ruimte winst maar ook een reductie aan eigen gewicht. Iets wat op zijn beurt weer effect heeft op de dimensionering van de fundering. Een lichter huis betekend minder beton voor de fundering. Het gebruik van minder materialen betekend ook een verkorte bouwtijd, een bouwtijd van slechts circa 4 maanden.

Het zelfdragende stalenframe van DROOOM geeft onze architecten de ontwerp vrijheid om het vrij in te kunnen delen, het is hierdoor ook levensbestendig. Zowel de ecologische, economische en sociale voordelen komen – ook maatschappelijk gezien – in een DROOOM voor zowel de huidige bewoners als de toekomstige generaties bij elkaar.

VORIGE STAP

VOLGENDE STAP