Project: 

Plaats: 

Start bouw: 

DROOOM OTTO

Aalsmeer

augustus 2019

DROOOM AALSMEER, aan de Uiterweg in Aalsmeer wordt een bijzondere twee-onder-een-kapwoning gerealiseerd. De term 'tweekapper' is mede dankzij de prachtige locatie opnieuw uitgevonden, met als resultaat: twee woningen in balans. De woningen met de voor DROOOM kenmerkende zadeldaken zijn als het ware in elkaar 'geschoven', waardoor de samensmelting van volumes direct zichtbaar is. Hoewel de woningen sterk van elkaar verschillen is in de details het onderlinge verband te vinden.

 

De uitdaging van dit project voor ons was het overbrengen van twee unieke identiteiten, de individuele kenmerken van de families in twee woningen die zó direct met elkaar verbonden zijn. Tegelijkertijd ook één solide, krachtig en gebalanceerd bouwwerk te creëren. 

Deze wens hebben we vertaald naar een ontwerp met synergie, doch ieder een uniek karakter. Een geslaagde missie, vanwege het toepassen van dezelfde materialen op diverse plaatsen in en op de woningen.

In het interieur van de linkerwoning is een combinatie van wonen en werken gerealiseerd. De doeleinden worden gescheiden door een ruim en stijlvol, overdekt zwembad. Deze scheidingslijn wordt vertegenwoordigd door een promenade die speelt met deze ruimtes. 

 Waalwijk | Amsterdam | info@drooom.nl | 06 11444943


Privacy beleid                                Algemene voorwaarden