DROOOM_KIVITSFRONT.jpg

Project: 

Plaats: 

Start bouw: 

DROOOM KIVITS

Hedikhuizen

Juni 2020

DROOOM Kivits. een idyllisch dorpse voorhuis herbergt  een waanzinnig architectonische reis. In het Brabantse Hedikhuizen ligt een uniek kavel, maar liefst 6700m2 groot en uitkijkend op een dijk en bebossing. Het kavel laat deze grootsheid niet aan de straatkant zien, het ligt namelijk aan een dorps lint. Gekenmerkt door traditionele boerderijen en traditionele materialen. 

De zoektocht in deze DROOOM lag om de woning aan dit lint te plaatsen en te laten opgaan in zijn omgeving maar ook het unieke achterliggend schouwspel te betrekken bij de woning. Het resultaat is een prachtige reis wanneer men deze woning betreedt. Een 18 meter lange hal, waarvan 1 zijde volledig van glas is, leidt men naar het woongedeelte die zich opent met het kavel. Stap voor stap wordt alles zichtbaar, een krachtig lijnenspel die op vele dimensies voelbaar is in het huis benadrukken de zichtlijnen. 

Een ongewoon ontwerp op een ongewoon kavel, een mooi voorbeeld om moderne architectuur in een dorpskarakter toe te passen.

DROOOM-KIVITSgrijsbruindef.jpg
DROOOM_KIVITS-KEUKEN6.jpg