FILOSOFIE

Ieder verhaal heeft een begin. Ons verhaal als jong architecten begon met het aannemen van een opdracht die werd afgeschreven door menig architect en bouwbedrijf als onhaalbaar. Een woning van riante grootte tegen een zeer krap budget. Onbevangenheid was de reden om dit project tot een succes te brengen. Het huis zoals we het kennen zijn we gaan uitkleden en ontleden op zoek naar mogelijkheden om te besparen zonder afbreuk te doen aan esthetische kwaliteiten. De belangrijkste bevindingen lagen in de manier van bouwen en de wijze van afbouwen.

De bouwmethodiek in de woningbouw is vreemd genoeg al millennia hetzelfde. Waar andere industrieën de laatste eeuw enorme stappen hebben gemaakt in het efficiënter maken van het productieproces, wordt een huis vaak nog steeds steen voor steen opgebouwd tot er langzaam maar zeker de contouren van een huis ontstaan. Wanneer de contouren door middel van de draagconstructie staan, wordt er laag voor laag verder gebouwd. In dit proces gaat veel tijd en dus geld zitten.

Een mogelijk antwoord werd al reeds in de industriële revolutie geïntroduceerd in de vorm van prefab bouwen. Hoewel dit dé oplossing is voor grootschalige en seriematige projecten, biedt het geen antwoord op kleinschalige unieke architectuur. Wij geloven dat iedere woning net zo uniek moet zijn als de bewoner zelf. Dit kan niet worden gevat in standaarden.

Wij zijn van mening dat het gebruik van pure materialen, op een juiste wijze toegepast, 'naakt' mooier zijn dan materialen gebruiken en deze vervolgens in een later stadium te maskeren met 'make-up'. Dit betekende het ontstaan van 'naaktbouwen': minder materiaal, minder lange bouwtijd en significant minder kosten dan traditionele bouw.

Na deze realisatie ontstond voor onze eerste woning een prachtig ontwerp, voor een nog mooiere prijs. Deze manier van denken en ontwerpen zijn we uiteindelijk verder gaan conceptualiseren en heeft geleid tot DROOOM.

Onze volgende ontwerpen kwamen vervolgens voort uit deze naakte waarheid en onze gemengde bouwkundige en architectonische achtergrond. Na met succes een bouwkundige achtergrond te hebben vervaardigd begon een persoonlijke zoektocht in de architectuurwereld. Waar de één zijn universiteit afrondde in technische architectuur, specialiseerde de ander zich in lichtarchitectuur. Dit in combinatie met jaren werkervaring als interieurarchitecten heeft geleid tot een denkvermogen vanuit meerdere invalshoeken. Iedere beslissing die we nemen en uittekenen komt voort uit deze verschillende disciplines.

Het is onze uitdaging en passie om ieder zijn persoonlijkheid te weerspiegelen in een woning. Door middel van naaktbouwen hebben we de mogelijkheid gecreëerd om een woning volledig vrij in te kunnen delen en zodoende het leef volume volledig aan te passen aan de woonwensen van personen. Het idee om te kiezen voor een vaste vorm voor het exterieur, het karakteristieke zadeldak, heeft geleid tot de transparantie die een cataloguswoning biedt. Een vaste prijs. Door slim te ontwerpen zijn wij in staat nagenoeg een vaste prijs aan een basiskader van het exterieur te geven en binnen - zonder een verhoogd prijskaartje - ruimtes met hoge architectonische kwaliteiten te realiseren. Dit resulteert in woningen gescheiden door spannende zichtlijnen en verbonden door imposante vides.

Architectuur voor nagenoeg een vaste prijs, staat voor een uniek product met de transparantie en openheid die wij willen uitstralen. U weet exact waar U aan toe bent vóór de realisatie van uw DROOOM. Dit is DROOOM: maak van uw droom een DROOOM.

 Waalwijk | Amsterdam | info@drooom.nl | 06 11444943


Privacy beleid                                Algemene voorwaarden