UITSTRALING

De karakteristieke en eigentijdse vorm van DROOOM heeft als groot voordeel in ieder bestemmingsplan te passen. Wanneer er een welstandscommissie moet bepalen of het ontwerp in een bestaande straatbeeld zal passen, zal dit niet voor problemen zorgen. De algemene vorm van DROOOM, met zijn traditionele zadeldak is de belichaming van het Nederlands straatbeeld. 

Dit wil allerminst zeggen dat iedere DROOOM woning hetzelfde is. De bekleding van een buitenschil is het geen wat ons karakter naar de buitenwereld overbrengt. Als voorbeeld nemen wij de mens, ieder mens heeft min of meer dezelfde vorm. Het feit dat we allemaal zijn geboren met twee armen en twee benen, onze gezichten evenveel oren en ogen telt en wij allen beschikken over een neus en mond wil niet zeggen dat er geen grote diversiteit is tussen de mensheid.

Waar mensen hun identiteit weerspiegelen aan de hand van hun haar, kleding en-of make up, beschouwen wij de schil van de woning als medium om het karakter van binnen aan de buitenwereld te tonen. Zo kan een verschil tussen materialen al een wereld van verschil zijn, de keuze voor een metaalachtig materiaal geeft minder warmte dan bijvoorbeeld hout zou doen. Maar ook tussen hout kleuren kan een andere uitstraling worden bereikt, een natuurlijk houten tint kan landelijk romantisch over komen, waar een zwart-antraciete tint een strak en moderne uitstraling heeft.

VORIGE STAP

VOLGENDE STAP